MEREKA YANG CUTE!

Monday, 23 December 2013

KEMPEN 'MENUTUP AURAT DENGAN SEMPURNA' BY #GROUPHM

Assalamualaikum,,

This is my first time involving a campaign yang memang agak jarang ditemui..Actually, one of my friend i called her Dirah ask me to join this group..aku pun,'ha? group ape ni? is it true? untuk ape? ape fungsi group ni?' beribu soalan aq sebat kat Dirah..sabar je la si Dirah ni jawab..hahaa..

'sebenarnya kempen ni dijalankan atas group #GROUPHM..#GROUPHM ni panjangnye GROUP HANYA MENYAMPAIKAN..group ni aktif dlm whatsapp..kempen ni kira join untuk menyampaikan la..kan hanya menyampaikan je..ganjaran bukan didunia tapi diakhirat Insya Allah..ni kira saham kat akhirat yang kita boleh sumbang sikit-sikit la..'

tu dia Dirah berceloteh panjang hujah punya hujah pasal kempen MADS by #GROUPHM ni..aq pon hangguk geleng2 je la..


ni dia official logo #GROUPHM..actually aku tak penah dengar group..a bit strange tapi dia punya moto 'TANPA TARBIYAH GERENTI REBAH' da cukup buat aku rasa yakin dengan group,,ecececehh..after celoteh Dirah yang panjang lebar, Dirah pon invite aku dalam group whatsapp ni..it just like a conversation about islamic..banyak pendapat, pandangan yang diutarakan dalam group ni..okay lupa nak cakap, group ni special untuk kaum muslimah sahaja..tu yang macam takde rasa malu dan segan nak utarakan apa-apa cadangan atau pandangan pasal agama..

setiap ahli akan ada tugasan untuk jayakan kempen MADS ni..kempen MADS ni akan diadakan secara serentak disetiap negeri..setiap negeri ada ketua dan ahli yang akan jalankan kempen MADS ni..aktivitinya depends kat ketua dan ahli dinegeri masing..aku join negeri Kedah punya la da aku pun belajaq sana..hihi..

kalau yang MADS kedah ni aktiviti dia macam tutorial tudung covering your chest, pemberian tudung, hadith dan sunnah and sedikit ceramah..actually bukan ceramah tapi hanya menyampaikan..simple talk cenggitu la..MADS di Kedah Insya Allah dijalankan di Tasik Jitra dan Amanjaya Mall, Sungai Petani..macam aku dok celoteh tadi diadakan serentak disetiap negeri..means, diadakan pada hari yang sama iaitu 28 Disember 2013 di setiap negeri (tempat-tempat terpilih sahaja).




ni ketua kempen setiap negeri..boleh la contact depa tanya kat mana lokasi kempen diaorang 28 Disember 2013, hari Sabtu nanti..pada awalnya, kempen ni memang mendapat sambutan yang memberangsangkan dari orang luar..ramai yang sokong dan bagi sumbangan untuk jayakan kempen MADS ni..ada yang sumbangkan tudung, shawl, pashmina..Alhamdulillah thanks for your support and keep supporting us..

Kempen ni kira dakwah kecil-kecilan oleh #GROUPHM..Good job..Insya Allah kempen MADS nanti berjalan dengan lancar dinegeri masing-masing..okay, kepada sape la kan yang nak sedekahkan sebarang pakaian yang menutup aurat macam tudung, shawl, pashmina, handsock dan seumpama dengannya boleh la contact ketua kempen negeri yang anda suka..pos je..ataupun kan ada sape-sape nak join kempen ni boleh la contact ketua kempen negeri yang anda suka..hihi..

Doakan la kejayaan kempen MADS ni semoga kempen ni berjalan dengan lancar...

WASSALAM..

2 comments:

Siti Hajar said...

Bagus nyer kempen ni. Pertama kali dengar. Nice3 ^^

CIK MISI BELLA a.k.a FADZILAH said...

Thankz to #GroupHM sbb kreatif ade buah fikiran nk buat cmni..>_<