MEREKA YANG CUTE!

Wednesday, 5 February 2014

SENIOR YEAR

Assalamualaikum..

pejam celik buka mata pandang tingkap termenung kejap da tahun ketiga aku menimba ilmu dibumi alor setar yang indah..actually tak indah pon..eh jahat kejap.. tahun ketig aku dengan kata lain senior year laa..Insya Allah tahun depan aku qualified jadik staff nurse bawah kementerian kesihatan malaysia..wuhuu..cita-cita aku sejak sekolah lagi lah nak jadik misi..


semangat je tahun last ni aku kumpul pics nerd dari sebelum aku masuk study sampai la sekarang..dulunya skema muka suci..adek junior la katekann (pitless)..tahun kedua nampak la berisi lahai..muka agak kesetanan disitu (blue pit)..masetu nampak la muka jahatnya..almklumlah baru semangat naik tahun dua jadik kak senior sikit..padahal baru sem 3..naik tajun ketiga buat muka taubat mase ambik gambar nerd tu..muka macam suci je..ye la..mase ni niat nak jadik kakak senior baik(red pit).. puihhh..niat je..

nak habaq mai ja, liku-liku jadik senior jugak student last year..assignment bukan kepalang..menggunung da tak rupa gunung..siap dengan research lagi..memang besar cabaran aku kali ni..walhal cuti pon assigment tetap melambak da rupe bilik sisa domestik..ini bukan definisi cuti aku..haahahahaha..


subjek medical, surgical, research, mental health (psikiatrik), management..wahaaa..buat aku tak tido malam..propa pulak..paling best semester kali ni berpeluang jadik staff nurse semntara..buat report, jaga cubical semdiri, ikut specialist round wad, kena banyak communicate dengan medical officer dan housemen..dapat la merasa jadik staff nurse sebenar..bukan sonang yo..

semester ni jugak aku berpeluang posting dekat wad psikiatrik..aku nak tengok depan mata aku sendiri orang yang hidap schizophrenia, depression, mania..macam2 lagi laa..so, kebetulan doktor specialist wad psikiatrik tu sedare sepupu sepapat abah aku..actually aku baru tahu tahun lepas..haahaa..ape punya sedare la aku ni..sedare sendiri pon tak kenal..

blaja subjek psikiatrik memang buatkan aku jadik patient yamg mental illness jugak..lol..stress memanjang je sebab aku tak paham situasi sebenar orang sakit jiwa ni..almaklumlah aku sendiri pon tak sakit jiwa..memang patut la tak paham...hahahaha..bukan aku je yang stress dengan subjek ni tapi member2 aku ponn..sama2 masuk wad psikiatrik lah kita yaa...


abaikan muka2 budak psikiatrik ni..ecehhh..sttess punya pasal dengan buku bersepah atas meja memang tak terkata lahh..buat keje pastu letak buku sepah-sepah balik pen sane sini..berat badan aku mulai susut dan timbulnya masalah kejururawatan gangguan selera kurang dari keperluan badan berkait dengan tekanan subjek pelik2..ahhahaa..aku balik rumah makcik2 aku tegur..

"kenapa bella dah susut? stress ke gembira sangat?"

choi! memang tak la nak gembira kann..jadik student bila masenya nak happy..hari2 kelas 8am sampai 5pm pastu balik penat terbongkang atas katil dengan roomate..malam pulak siapkan assignment..esoknya bentang assignment..kalau assignment tak siap terrpakse pulun tak tido and sometimes buat pagi2 buta sebelum kelas start..tu tak termasuk assignment grouping lagi..cehhh..memang saket sebenarnya..

tapi tahun ni memang happy sebab da nak habis kursus..semester depan tinggal exam LJM je..harap2 la lulus and semua berjalan lancar..celoteh aku sampai disini je..lusa lusa aku berceloteh lagi wahai kaum blogger..hihihi..

"dengan rase tak malunya kat sini aku nk mintak doa pada sesiapa yang baca post aku ni..doakan aku success dalam karier aku dan semoga parents aku happy n redha dengan apa yang aku buat ni"

WASSALAM...

2 comments:

Farah said...

All the best, Fadz! :)

CIK MISI BELLA a.k.a FADZILAH said...

thankz farah...kau jugak..dok negara org hati2 k..