MEREKA YANG CUTE!

Wednesday, 13 February 2013

THE CARNIVAL WATER PARK, SUNGAI PETANI

Assalamualaikum,,

Bermula la kehidupan aku sebagai seorang student nurse diploma KKM semester 3 pulak dohh..Alhamdulillah lepas jugak aku dari kemelut subjek semester 2 yang susah2 bak hang..kang dah kuar pulak bahasa utara aku baru belajar ni..ate, start sem ni mike nak bagi elaun RM835 la kan..boleh la teman menyimpan sikit..tapi teman tengok RM621 jugak..tapi nasib teman baik sebab gaji teman masa keje Pizza cuti semester dapat la membantu..

Disebabkan poket tengah menebal, geng aku plan pegi Sungai Petani..tak penah pon aku jejakkan kaki kesana dan bagi aku Sungai Petani yu cuma sungai je kot..hahaha..diaorang cakap nak mandi-mandi main air bagai laa..aku join je la kann..berbekalkan kereta sewa perodua viva dua bijik, dapatlah 9 orang tu merasa pegi Sungai Petani..


sewa 12 jam RM80 untuk hari ahad-khamis..kalau hari cuti RM120 untuk 12jam..


dapat kereta sewa pon cun je..cun pon cun jugak..tapi minyak pon tarak..menggelabah habis carik tempat isi minyak..bukan driver yang menggelabah tapi penumpang dia yang menggelabah..yela, kang tak sempat nak mandi kat carnival dah mandi peluh dulu tolak kereta..sesampai je dekat sungai petani sesat lepas berhenti isi minyak..tak jumpa mana the carnival hoi..puas tanya orang rupanya kat tepi jalan je..penat Azah and kak Gee pusing-pusing..haihhh..mata masing2 kena tambah lagi dua agaknya..

Cik driver, Miss Azah..hewhew..relax je drive..

Ni lah rupa pintu utama the carnival water park, Sungai Petani..actually, bagi aku biasa je the carnival ni..lagi best Tambun and Sunway Lagoon..kalau korang dari belah selatan nak mai sini mandi, tak berbaloi rasanya..sebab the carnival tak banyak aktiviti dan tempatnya biasa2 je..tapi ni je la tempat aku and geng2 aku mampu pergi setakat ni..kalau nak peri jauh2 nak kena sleep out nak buat surat bagai memang leceh la kan..

Tiket masuk RM25 untuk dewasa masa aku pergi tu..murah sikit sebab aku pergi hari khamis..kalau pegi masa cuti sekolah mahal la sikit..well, tempat lain pon macam ni jugak kan..time cuti mahal..time hari biasa murah sikit..okay la tu..

Mula2 masuk, peta besar bak hang..kalah peta kat bantal aku tu..hihihi..masuk je sibuk pergi cari locker nak simpan barang n terus tukar baju..locker pon kena bayar jugak RM20 tapi lepas guna locker tu dia akan pulangkan balik RM10..kunci locker dia macam jam pastu kena scan kat satu dinding tu and automatik locker yang kita nak guna tu akan terbuka sendiri..haaa, hebat kann..eh, ke aku yang ketinggalan zaman..*krik krik krikk..

Paling tak tahan Azah tertinggal kunci dalam locker..nak buka pergi panggil akak india kat kaunter tu..lagi tak tahan akak kat kaunter tu tak tahu nak buka pulak..erkk, macam tu la pulak..lepas 20minit baru la lagi sorang akak tu datang n tolong bukakkan..


Ni familiar la kalau dah biasa pegi mandi kat water park kann..kat wet world pon ada..

pizza ni takde buah ceri ponnn..

After seronok bagai kanak-kanak ribena mandi kat the carnival tu aku treat geng2 aku ecah, kak gee, anis, pikah, farah mira, yana, aten,dila makan pizza kat village mall, sungai petani..beli la pizza baru golden crab claw kot..whatever the name lahh..mentang2 dulu aku keje pizza, nak order pon macam kereta api..tak tengok menu siap hafal lagi nama saintifik semua menu kat pizza hut tu sampai shift manager yang ambil order kitaorang tu menggelabah nak tulis..serius lawak tengok shift manager tu,Sir Hanif..nasib hensem..kalau tak memang aku dah gelak kat situ jugak tengok dia menggelabah terkebil-kebil pandang muka aku..hahahaha..eh, jahat pulak ye..


Done makan, semua pakat nak shopping sakan kat tesco sebelah village mall tu..aku tengok village mall dengan tesco tu macam gaduh je..buat pagar tinggi2 lagi..takde pintu pagar antara village mall dengan tesco pon..hahahahaa..whatever la kann..pastu pakat nak sambug shopping dekat aman jaya mall..aman jaya lagi best..barang sana lagi murah bhai..dapat la beli ole2 untuk birthday kawan aku tu..eh, kantoi beli kat situ..hak3..balik hostel pon lambat dah pukul 9malam la jugak..siap terlajak jalan masa nak balik hostel..jalan waktu siang n jalan waktu malam lain..tu yang boleh terlajak sesat kejap..btw, thankz Azah n kak Gee jadi driver kitaorang..dapat la merasa angin Sungai Petani yang aku sangka ada sungai je..lainkali jalan lagi ea..

WASSALAM..

2 comments:

Farah said...

Dahsyat shopping!

SWEET VELLA VANILLA said...

hahahaa..taw xpe..ckup utk sebulan..
kat sungai petani murah2 belake..
sume pakat batak nak shopping..