MEREKA YANG CUTE!

Thursday, 14 February 2013

CNY HOLIDAY PART 1

Assalamualaikum..

Lima minggu dah tak balik rumah ni haa..finally, dapat juga balik rumah lepas tempuh macam2 rintangan..rintangan yang aku tempuh sebelum boleh balik cuti: perjumpaan mentor mentee 'wajib' bagi setiap makhluk yang hidup kat KKAS tak kira semester berapa sekalipun, praktikal wad Kenanga 2A (wad obstetric postnatal n antenatal), tengok orang bersalin dekat labour room, praktikal dekat Patient Assesment Centre sebelum patient boleh masuk labour room..cuak la jugak praktikal dekat tempat2 macam tu especially dekat labour room..baru hang taw macam mana mak hang beranakkan hang dulu..

Excited nak balik sangat keluar hostel pukul 4 petang bhai..Actually nak shopping dekat pekan rabu dulu..mak kirim bahulu la pulak,,bahulu kat Pekan Rabu tu serious sedap..lagi2 kalau makan masa panas2..murah pulak..tiap kali aku nak balik selangor mesti mak kirim bahulu..selesai shopping yang tak sakan tu terus tunggu bas kat shahab perdana..

masing2 excited kot nak balik..lebar bebenau Azah senyum..
Bas aku 10.30malam sekali dengan Dilah n Farah Amirah..sian si Azah bas dia pukul 11.45malam..takde bas lagi lambat dari tu ke? eh,*krik krik krikk..okay, mula2 duduk kat terminal shahab tu happy la sangat borak pun semangat je..lepas 30 minit duduk Azah dah start tersengguk-sengguk..aku boring punya pasal aku main word search sampai muka surat 20..duduk kat terminal serius boring..*padah tunggu bas 4jam awal..hahaha..


Sampai jugak kat rumah dalam pukul 7 pagi..malam tu ada makan2 pulak dekat rumah ustaz amran sebelah rumah aku ni..menu ounya lazat la kan..terabai diet aku..hentam la jugak sate dengan wings bakar ni..tak tahan la pandang je..yela, ayam ni dibakar untuk makan kan,,bukan untuk dipandang sebagai perhiasan je..


Best jugak buat kenduri cenggini..berkelah kat kuar rumah, gotog-royong bagai, pastu makan sambil tengok ceramah ustaz Azhar Idrus dekat youtube..malam tu Angah jiran aku tu je la jadi peneman aku..aku bukan pandai sangat nak borak dengan kawan2 mak aku ni..segan..hik3..borak dengan Angah dengar dia cerita pasal kawan2 exchange student dari korea..whoaaaa~best giler,,


Esoknya pagi2 lagi dah keluar rumah nak balik kampung rumah nenek kat Sungai Tiang Darat, Bagan Datuk Perak..anak buah aku si Adam Haris excited sebab nak naik kereta dengan nenek dia..untung budak kecik ni ada moyang..

Lama dah tak balik kampung..actually balik kampung sebab abah buat kenduri untuk arwah atuk..atuk baru mrninggal 1 November 2012 sebab sakit tua..unfortunately aku tak dapat datang masa tu sebab aku tengah final exam semester 2..aku cuma boleh berdoa dari sini je..*eh, tetiba buat cerita sedih pulak..


Parit dekat depan rumah nenek ni pon dah tak rupa parit aku tengok..petang2 sedap jugak tengok atuk wan memancing..ada entah tak ikan tu..hahaha..seronok tengok je la..


Cousin aku pulak bawa aku jalan2 naik motor pergi Rungkup..mak ai, jauh kot..aku tak pernah sampai ke Rungkup lagi..bagus Nona ni jadi driver motor aku..hehe..saja jalan2 cuci mata tengok orang main takraw n futsal..*eh, gatal..


ni cousin aku n adik aku yang ting tong..hahaha..bukan selalu dapat balik kampung..cuti pon kejap je..next day, sebelum balik dapat la amek pics dengan sedare2 aku yang jauh dimata lagi jauh dihati n dekat dikaki..ecehh, gurau kot..


with my nenek terchenta yang tabah dan kuat,,hehe..esok2 bella balik lagi ye,,doakan bella berjaya dalam pelajaran, dapat tolong nenek satu hari nanti ye nek..okay, it's time to go back home..


sebelum balik mak singgah Jeti Lumut nak shopping tapi terlajak sampai ke Pangkor..nampaknya aku holiday sana la kan..holiday yang tak disengajakan..bak kate mak aku,'holiday terjun'..

TO BE CONTINUED...WASSALAM..

4 comments:

Zuhair Othman said...

fadz , adik kau sbijik mcm mak kau :)

Farah said...

Bestnya dapat sepnd time dengan family :)

CIK MISI BELLA a.k.a FADZILAH said...

Zuhair: eh yeke?? Cm laen je..

CIK MISI BELLA a.k.a FADZILAH said...

Memg best..lame dah x wt cmni..malkumlah, jarang balik rumah..hehe