MEREKA YANG CUTE!

Wednesday, 14 November 2012

MAKAN AND MAKAN~segmen JJCM

Assalamualaikumm..
Hoho..Betape aku rindunye nak blogging ni..dah bape bulan aku tinggal sampai blog aku ni berjanggut..kesian2..busy sangat kot..dengan line celcom broadband yang mengarut macam hape je..buat sabar sangat..kali ni cuti deepavali seminggu campur awal muharram dapat update sekali pon syukur sangat..How's my study?? Alhamdulillah baik je..tapi OSCE aku hari tu tak lepas..langgar prinsip steril kot..lantak laa..haha..Aku pulak?? Aku makin sehat dan makin tembam..nampak macam bahagia je..haha..makin tembam tu tandenye makin tension dan kurang bahagia..'kalau tension je carik makanan..' Fine, malas la nak kecek lebar-lebar..satu intro yang sangat skema yakk..haha..

Makan dan masak salah satu hobi aku sejak kecik sampai sekarang..tapi sekarang aku da jarang sangat masak..malas teramat..tahu nak makan siap je depan mate..buahahaha..kali ni aku nak share beberape tempat yang aku try kat area lembah klang je la..

PENANG NYONYA

.
Mase nak decide order bukan maen lame..setengah jam la jugak kan..pastu panggil waitress nak order kononnye..but, mase waitress tu nak amek order pon still discuss lagi nak makan ape..hahaha,,kesian yang teramat la kat waitress tu..jeongmal mianhae (i'm very sorry)..


Zuhair (BFF) pilih kuey teow goreng..bole tahan laa..harge pon tak la mahal..rase pon sedap je..


Adie (BFF) decide nak makan chicken chop..pedas sangat ke?? tak pon..saje nak act macam tu..tapi Adie macam agak menyesal jugak beli chicken chop tu..coz chicken chop tu biase sangat..macam takde ape yang special pon..bole tahan laa..ape la nak menyesalnye si Adie ni..


Aku yang paling tak menyesal sekali sebab aku punye paling sedap daripada Adie n Zuhair punye..muahahahaha..(gelak jahat) This is Asam Laksa..memang superb laa..kuah asam laksa tu pekat..rase macam nak lagi..(ni zaman aku pakai contact lens lagi..)


Adie ni poyo teramat..kate menyesal pilih chicken chop tapi habis jugak dia punye chicken chop tu..hahaha


*Muke keriangan after melantak..hihi..

Mase ni aku hang out dengan BFF aku yang dah bape bulan tak jumpe dan shopping2 kat Aeon Bukit Tinggi, Klang sebelum aku masuk UiTM Kuala Pilah..kalau terase nak try jugak, datanglahh..promote la pulak kan..
F18, 1st Floor, AEON Bukit Tinggi Shopping Centre, No.1, Persiaran Batu Nilam 1/KS6, Bandar Bukit Tinggi 2, 41200, Klang, Selangor

VIVO AMERICAN PIZZA & PANINI

ni kat tempat yang same jugak dekat Aeon Bukit Tinggi Shopping Centre, Klang..(tak sudah2 kat sini je..hahaha) Ni je la tempat aku selalu lepak tengok wayang n shopping2 pon..lalala..


 here Vivo American Pizza & Panini..
G27, Ground Floor, Jusco Bukit Tinggi Shopping Centre, Persiaran Batu Nilam 1/KS 6, Bandar Bukit Tinggi 2, 41200 Klang, Selangor.


macam gado pon ade..padahal borak2 je..


 Zuhair da pening kepale nak makan ape..


zuhair dapat starter dulu..ok, jelez..


Adie order Shitake Mushroom Baked Rice..unfortunately, dia dapat topping 7cheese same macam kat Pizza Hut tu..memang masin la..then, agak muak la..full dengan 7cheese yang masin teramat tu..sabar la Adie..


Zuhair pilih set Oriental Baked Rice..set ni comes with mushroom soup sekali..not bad Zuhair punye..dia punya sangat murah n sedap..pandai dia pilih..hahaha


Baked chicken chop..Naseb aku baik lagi coz aku pilih set paling best daripada Adie n Zuhair..hehehe..diaorang jelous teramat la kann..hahaha..
Best Vivo ni daripada Pizza Hut n sevice pon sangat memuaskan..lebih murah and lebih sedap..tak rugi datang makan kat sini..thankz staff vivo aeon bukit tinggi bagi service yang memuaskan..

SAHA COFFEE AND FRUIT BAR
Fine, tak penah dengar sebelum ni..cafe ni baru je bukak kat banting..tempat dia memang agak susa nak jumpa sebab dia terletak kat taman perumahan camtu lah..then, tempat dia memang best coz tak bising, cantik..lebih kurang macam secret recipe la jugak tapi ni lagi class..ada motif jugak dia buat cafe tu dekat taman perumahan..sebab tak bising..customer yang selalu datang lepak biasanya chinese yang agak berumur yang nak minum kopi and sembang2..thumbs up la Saha Coffee And Fruits Bar ni..actually, aku suka tempat yang macam ni..


First2 masuk dia akan bagi seat dan terus hidangkan segelas air kosong..then, baru la dia bagi menu..service best macam naik flight pulak..hahaha,,service dia macam pramugari and pramugara..cun melecun..hak3


'kau happy sebab sandwich kau datang lagi awal dari nasik aku and Adie kan??'haha..
Zuhair order sandwich Saha kalau tak silap..tapi dia punya memang superb laa..


*ngee~ramai kate kami adik beradik..(aku adik dia taw..LOL)


Adie always calm n sweet..kalau marah pon dia macam ni jugak..macam takde beza pulak..hahaha..#sorry Adie..


This is mine..aku order nasi paprik tapi not bad la walaupon rase dia macam ala2 tom yam sikit..Adie pon order lebih kurang macam aku gak tapi dia order nasi toufu telur japanese ape benda pon aku tak ingat lahh..haha..

Tak silap aku Saha Coffee and Fruits Bar ni ade kat banting je..by the way, memang puas hati la mase makan kat sini..tempat dia macam double-storey house je..but, unik and cantik sangat..nak try datang la banting ni..
No. 4, Jalan Cendana 2, Taman Muhibbah, 42700, Banting, Selangor


DUBU DUBU SEOUL FOOD

This is my first time makan kat restoran korea..susah nak jumpe restoran korea dekat klang coz kebanyakannye non-halal..baru-baru ni aku hang out dengan syiela (member rapat mase keje pizza dlu) dekat midvalley megamall..saje mengade nak makan makanan korea..restoran ni agak busy sebab kebanyakan yang datang makan tu chinese and malay yang minat kpop..sekarang kpop kan tengah hot..haha..




bukak je menu dah terliur tengok set dia...set dia pon sangat2 la berpatutan..


sementara tunggu order siap, bole layan kpop dekat SBS HD ni..tapi mase tu asyik keluar music video super junior dengan shinee je..amat la boring..hahaha..sebab aku tak minat super junior pon kan..


selain tu, aku baru perasaan dia ade bagi cara2 nak makan bibimbap..interesting la kan..


ok fine, kali ni aku try set korean spicy wings..naseb sangat baik sebab aku da memang blaja pakai chopstick awal2 lagi..takde la nak malu makan kat situ kan..hahahaa..first try bagi aku sangat sedap tapi kimchi dia tak macam selalu aku makan yang segera punya tu..kimchi yang kat kedai ni lagi masin..oh, lupe pulak..aku ada tambah tteokbbokki kat atas set aku order tu..tteobbokki sebenarnye rice cakes..selalu aku nampak kat cerita korea especially kat citer runningman episode 34 tu..kali ni aku makan tteobbokki depan mata aku sendiri..sedap sedap sedap..hihi..


Syiela ambek set chicken bulgogi tapi waitress tu tersilap bagi beef bulgogi then, dia ambek balik bulgogi tu pegi tuka lain..kesian syiela..walaupon tak tahu nak pakai chopstick tapi dia tetap semangat nak makan..

Dubu dubu ni dah bukak banyak cawangan da..tapi aku pegi kat sini haaa:

Dubu Dubu Seoul Food, LG048, Lower Ground Floor, MidValley Megamall, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur


Penat dah aku berceloteh pasal makan ni..dah memang hobi aku makan je kann..hahaha..lepas ni nak try makan kat tempat lain..selesai sudah segmen JJCM aku ni..Wassalam..

CUTI DEEPAVALI AND AWAL MUHARRAM:

Mak: kau ni ayik keluar je..
Aku: mak, kat kedah nak keluar tempat lepak semua tak best langsung..paling best karaoke je..hahaha..

Walaupon cuti seminggu je, sempat gak keluar dengan kakak kesayangan and anak2 buah aku yang cute lagi nakal..thankz kak dayah walaupon dapat keluar kejap je sebab anak kau buat hal masetu..hihi..


tersenyum lebar dia kalau dapat aiskrim sundae dia tu..


Adik tak dapat makan aiskrim tapi dapat makan double cheese burger..wooo~kecik2 pon da pandai..

*thankz zuhair and adie being my beloved best friend forever..selalu ade mase untuk gather..ni la BFF sebenar..susa senang same2 and tak penah lupe persahabatan ni..lepas ni korang pulak belanje aku tutti frutti..lol

2 comments:

Farah said...

Kalau aku yang pegi Dubu Dubu mesti aku suka. Sebab lagu Super Junior. Keke.

Btw, sedap tak makanan dia? Feel like going next year

SWEET VELLA VANILLA said...

sedap sgt..aq rase nak lg..
environment dye pon best..